Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, στο ιστορικό κέντρο της Νίκαιας αναβαθμίζονται 23 εσωτερικοί κοινόχρηστοι χώροι προσφυγικών κατοικιών, συνολικής επιφάνειας 12.600 τ.μ., ένα έργο που έχει συνολικό προϋπολογισμό 980.000 ευρώ. Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη μελέτησε τους εσωτερικούς κοινόχρηστους χώρους, οι οποίοι έχουν τον χαρακτήρα εσωτερικής αυλής μέσα στα οικοδομικά τετράγωνα, με στόχο την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση των προσφυγικών τετραγώνων.

Πιο συγκεκριμένα ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης στους εσωτερικούς χώρους των προσφυγικών κατοικιών που περικλείονται από τις οδούς Π. Ράλλη, Κασταμονής, Θείρων & Ταρσού (12 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.600 τ.μ., και Καρακουλουξή, Ατταλείας, 7ης Μαρτίου, Αμερικανίδων Κυριών & Ικονίου (11 οικοδομικά τετράγωνα), επιφάνειας περίπου 6.000 τ.μ.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, υπογραμμίζει πως “μετά την ίδρυση του Προσφυγικού Μουσείου στην πόλη μας ακολουθεί η ανάπλαση των προσφυγικών τετραγώνων του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας. Στόχος μας είναι τα προσφυγικά σπίτια της Νίκαιας να συμφιλιώσουν το παρελθόν με το παρόν σε μια αρμονία οικιστικής πρωτοτυπίας, αναδεικνύοντας τη ζωντάνια, την επινοητικότητα και τη δημιουργικότητα των οικιστών. Η προσφυγική κατοικία ως φυσικός-αστικός χώρος και ως πολιτικός σχεδιασμός αλλά και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά των κατοίκων της, δημιουργούν ένα πρόσφορο τοπίο συντονισμένων δράσεων και ενεργειών. Παράλληλα θα υπάρξει δυνατότητα ανάπτυξης επιμέρους έργων, παρεμβάσεων και υπηρεσιών  επιδιώκοντας την ανάδυση της ιστορικής μνήμης του τόπου και των κατοίκων”.

 

{Πηγή φωτογραφίας: Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη}