Την αναβάθμιση του συνολικού χώρου του ανενεργού λατομείου όπου βρίσκεται το Θέατρο Πέτρας στην Πετρούπολη αναλαμβάνει ο αναπτυξιακός οργανισμός Νέα Μητροπολιτική Αττική της Περιφέρειας Αττικής. Μέσα από την ωρίμανση της σχετικής μελέτης για τις υποδομές γύρω από το Θέατρο Πέτρας, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί μονοπάτι από την κύρια είσοδο μέχρι τις κερκίδες, να διαμορφωθεί νέο αναψυκτήριο, ανακαίνιση των καμαρινιών και ανακατασκευή του μεταλλικού θεάτρου.

Το μονοπάτι από την είσοδο μέχρι το Θέατρο θα περιλαμβάνει πλέον ράμπες για άτομα ΑΜΕΑ και ειδικές τουαλέτες. Ακόμη, έχει παραγγελθεί μελέτη στατικής επάρκειας για το κτίριο του Θεάτρου Πέτρας. Ο στόχος είναι να εγκαινιαστεί η λειτουργία νέας σχολής θεάτρου και μιας επιπλέον θεατρικής σκηνής. Κάποιες από τις παλιές εγκαταστάσεις έχει προγραμματιστεί να διαχωριστούν από τον κύριο χώρο του Θεάτρου.

«Επιβεβλημένη η ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου»
Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, δήλωσε στο Build ότι «κρίθηκε επιβεβλημένη και η ενίσχυση της ασφάλειας του χώρου, όπως αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο». Για τον ίδιο λόγο, πέραν της νέας γεωλογικής και γεωτεχνικής μελέτης των βράχων που περικλείουν το Θέατρο, συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα ανάπλασης η τοποθέτηση περιμετρικού φράχτη στον υπαίθριο χώρο γύρο από το Θέατρο και η ενίσχυση του πρασίνου (με περισσότερα ψηλότερα δέντρα) στον περιβάλλοντα χώρο και δεξιά του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο. Συμπληρωματικά, αποφασίστηκε να εκδοθεί νέο πιστοποιητικό πυρασφάλειας για τον χώρο.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build