Σε εφαρμογή έχει θέσει η Noval Property το μεγαλεπήβολο επενδυτικό πρόγραμμα ανάπλασης των παλιών βιομηχανικών εγκαταστάσεων της Βιοχάλκο επί της οδού Πειραιώς 252 στον Ελαιώνα.
Φιλοδοξία του έργου αυτού είναι να συμπληρώσει και να ενισχύσει τον Πολιτιστικό Πόλο του Ελαιώνα και τον πολιτιστικό χαρακτήρα του και το ακίνητο να αποτελέσει, από αρχιτεκτονικής, πολεοδομικής και λειτουργικής άποψης, τμήμα ενός αναδυόμενου «Πολιτιστικού Τετραγώνου» («Art District»), στο οποίο θα συνυπάρχουν οι νέοι χώροι πολιτισμού και οι χρήσεις του επενδυτικού σχεδίου με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και τον χώρο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Πιστοποίηση LEED Gold Neighborhood

Σύμφωνα με το πλάνο, τα διατηρητέα κτίρια θα περιλαμβάνουν χώρους πολιτισμού και καταστήματα, ενώ παράλληλα προωθείται η λειτουργία πολυχώρου με κεντρική ιδέα την διατροφή και την γαστρονομία. Ακόμη, στο ακίνητο θα δημιουργηθούν ξενοδοχείο, συγκρότημα κατοικιών και κτίρια γραφείων. Συνολικά, αναμένεται να αναπτυχθούν περίπου 55.000 τ.μ., εκ των οποίων 25% θα αφορά κατοικίες, 25% γραφεία, 14% το ξενοδοχείο, 20% θα φιλοξενεί χρήσεις εμπορίου και εστίασης και ένα επιπλέον 16% πολιτιστικές και αθλητικές εγκαταστάσεις. Μάλιστα, αυτή θα είναι η πρώτη «γειτονιά» στην Ελλάδα που θα πιστοποιηθεί κατά LEED Gold Neighborhood για την υιοθέτηση πρακτικών χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Η Noval Property ήδη έχει υποβάλει τις απαιτούμενες μελέτες για την έγκριση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ) και θα ακολουθήσει η περίοδος της δημόσιας διαβούλευσης, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης Προεδρικού Διατάγματος.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build