Στη διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της Doral, το οποίο είχε αποκτήσει το 2021, προχώρησε σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες η Aluminco.Η εταιρεία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προχώρησε στη συγκεκριμένη κίνηση καθότι οι πλεονάζουσες ποσότητες δεν ήταν απαραίτητες για τις ανάγκες της επιχείρησης στην παρούσα χρονική συγκυρία και επομένως η κίνηση αυτή κρίθηκε απαραίτητη και για την εξοικονόμηση του λειτουργικού κόστους που δημιουργούσε η εν λόγω βιομηχανική μονάδα.

Σημειώνεται ότι, όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς στο Build, η εταιρεία προχώρησε στη μίσθωση των εγκαταστάσεων σε τρίτη επιχείρηση προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως αποθηκευτικοί χώροι.Θυμίζουμε ότι η Aluminco είχε αποκτήσει το εργοστάσιο της εταιρείας Doral στη Θεσσαλονίκη, το οποίο διαθέτει μονάδα παραγωγής υαλοπετασμάτων, κουφωμάτων και αιθρίων.Η Doral είχε τεθεί υπό εκκαθάριση, αντιμετωπίζοντας σημαντικά οικονομικά προβλήματα τα χρόνια που είχαν προηγηθεί της απόφασης για την εκκαθάριση και λύση της επιχείρησης. Το εργοστάσιο λειτούργησε παραγωγικά για το διάστημα που ακολούθησε από την Aluminco, ωστόσο στη διάρκεια του 2024 ελήφθη η απόφαση να σταματήσει η λειτουργία των συγκεκριμένων εγκαταστάσεων.

Το Build επεδίωξε να επικοινωνήσει και με εκπροσώπους της Aluminco, ζητώντας την τοποθέτηση της εταιρείας για το συγκεκριμένο θέμα και αναμένει την απάντησή της προκειμένου να τη φιλοξενήσει σε μία από τις προσεχείς εκδόσεις του. Το συνολικό κόστος της εξαγοράς είχε ανέλθει το 2021 στα 9 εκατομμύρια ευρώ, με βάση τα όσα είχαν αναφερθεί από την επιχείρηση σε σχετική παρουσίαση της νέας επένδυσης, με σκοπό να ενισχυθεί η παραγωγική ικανότητα της εταιρείας κατά 7.000 τόνους ή κατά 25% σε ετήσια βάση.Σε ό,τι αφορά στο πλάνο της Aluminco κατά την απόκτηση του εργοστασίου, ήταν να επενδύσει συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος πενταετίας, ήτοι έως και το 2026 (μαζί με το τίμημα που κατέβαλε για την εξαγορά), δημιουργώντας μία σημαντική παραγωγική μονάδα, με σκοπό να γίνει hub για την περιοχή των Βαλκανίων, την κεντρική και τη νοτιοανατολική Ευρώπη, όπως είχε εξαγγείλει τότε η διοίκηση της εταιρείας. Σημειώνεται. ότι τα υπόλοιπα 11 εκατομμύρια ευρώ, πλέον των αρχικών 9 εκατομμυρίων για την απόκτηση της μονάδας, θα προορίζονταν για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων.

Προηγήθηκε η πώληση του εργοστασίου στην Ευκαρπία το 2023
Όπως σημειώνει η εταιρεία στις τελευταίες οικονομικές καταστάσεις, «καθ’ όλη τη
χρήση του 2023 συνέχισε την επάνδρωση και οργάνωση της νέας παραγωγικής εγκατάστασης στη Βόρεια Ελλάδα (του εργοστασίου της Doral στο Καλοχώρι), ενώ στα πλαίσια της αναδιοργάνωσης η εταιρεία πούλησε το εργοστάσιο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης».Από πλευράς οικονομικών αποτελεσμάτων, στην τελευταία δημοσιευμένη οικονομική κατάσταση για το 2023 η Aluminco είχε κύκλο εργασιών 59,96 εκατομμύρια ευρώ έναντι 64,66 εκατομμυρίων ευρώ το 2022. Ο όμιλος Aluminco το 2023 εμφάνισε ζημίες μετά από τους φόρους ύψους 4,16 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι ζημιών 1,02 εκατομμυρίων ευρώ.