Μιλώντας στο συνέδριο «Economist Impact» στο Βουκουρέστι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Άκτωρ, Αλέξανδρος Εξάρχου, υπογράμμισε πως η εταιρεία θα επιδιώξει να επεκτείνει το αποτύπωμά της στη Ρουμανία, αξιοποιώντας τις νέες ευκαιρίες της αγοράς που θα προκύψουν.

Η Άκτωρ είναι παρούσα στη Ρουμανία εδώ και είκοσι χρόνια.
Όπως, λοιπόν, τόνισε στη διάρκεια πάνελ του συνεδρίου ο κ. Εξάρχου, η εν λόγω χώρα αποτέλεσε ύψιστη προτεραιότητα για την εταιρεία από την πρώτη στιγμή της ολοκλήρωσης της εξαγοράς της από τον όμιλο Intrakat.
Ο κ. Εξάρχου πρόσθεσε πως η Άκτωρ έχει ήδη κινητοποιήσει και υλικούς και ανθρώπινους πόρους ώστε να επιταχυνθεί η αποπεράτωση των έργων της στη Ρουμανία. Τέλος, ο κ. Εξάρχου έκανε και έναν απολογισμό προόδου των εν εξελίξει μεγάλων έργων που υλοποιεί η Άκτωρ στη Ρουμανία (και τα οποία είναι αθροιστικού προϋπολογισμού 1,3 δισεκατομμυρίων ευρώ). Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι πεποίθηση του ομίλου Intrakat είναι πως η Ρουμανία διαθέτει διευρυμένες προοπτικές στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας και των γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην ευρύτερη περιοχή. Έχει, εξάλλου, αποκτήσει ευρύτερο ενδιαφέρον, μιας και η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, μετά τη λήξη του πολέμου, θα περνά μέσα από τη Ρουμανία και τους σιδηροδρομικούς και οδικούς άξονες που θα συνδέουν το Αιγαίο με τη Μαύρη Θάλασσα.