Η επιχείρηση που έγινε γνωστή από την διάθεση στην αγορά και στον τομέα των κατασκευών, σχιστολιστικών πετρωμάτων από το Παγγαίο όρος, συνεχίζει να αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια.
Ο υλοποιούμενος επενδυτικός σχεδιασμός αφορά στην προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού, την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων καθώς και την διεύρυνση του διαθέσιμου εκθεσιακού χώρου, αλλά και των γραφείων της Ακρόλιθος. Εντός του 2023, σηματοδοτείται η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου προγράμματος, το οποίο λαμβάνει χώρα στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας.
Αυτήν τη στιγμή, η εταιρεία βρίσκεται κοντά στη δημιουργία και ενός εκθεσιακού χώρου στην Αττική, καθώς όπως αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρείας Γιώργος Χατζησάββας στο Build, επιδίωξή της είναι να κάνει το συγκεκριμένο βήμα κατά το προσεχές χρονικό διάστημα.

Πρόσφατα, η Ακρόλιθος εξέδωσε τέσσερις νέες άδειες λατομείων στην βασική περιοχή δραστηριοποίησής της στο Παγγαίο όρος. Ταυτόχρονα, όμως, όπως αναφέρει ο κύριος Χατζησάββας, αυτήν τη στιγμή έχει προβεί στις απαιτούμενες κινήσεις προκειμένου μέσα στην επόμενη διετία να βγουν οι άδειες για ακόμα δύο λατομεία. Η κίνηση αυτή θα ενισχύσει και ταυτόχρονα θα διαφοροποιήσει το προϊόντικό μείγμα της εταιρείας, προσθέτοντας και νέα υλικά στη γκάμα της, όπως ο πωρόλιθος, καθώς και ένα ακόμη σχιστολιστικό πέτρωμα, η απόχρωση του οποίου θα διαφέρει από το ήδη υπάρχον σχιστολιστικό πέτρωμα που εξάγεται από το Παγγαίο.

Το 75% του τζίρου της από εξαγωγές
Ο πρόεδρος της εταιρείας αναφέρει ότι η φετινή χρονιά θα είναι ανοδική σε σχέση με το 2021 κατά περίπου 5% σε κύκλο εργασιών. Θα θυμίσουμε ότι τα τελευταία χρόνια η εταιρεία με έδρα την Καβάλα κινείται σταθερά ανοδικά, καθότι ο κύκλος εργασιών της το 2020 ήταν 13,28 εκατ. ευρώ και το 2021 αυξήθηκε κατά 21% ανερχόμενος στα 16,11 εκατ. ευρώ.
Σήμερα εξάγει τα προϊόντα της σε περισσότερες 90 χώρες του κόσμου και στις έξι ηπείρους. Το ποσοστό των εξαγωγών της αντιστοιχεί στο 75% του συνολικού κύκλου εργασιών της. Τα τελευταία χρόνια και ουσιαστικά με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα η επιχείρηση επέλεξε συνειδητά να γίνει περισσότερο εξωστρεφής και να στραφεί κυρίως στη διεθνείς πωλήσεις. Ειδικότερα, προ της δεκαετούς οικονομικής κρίσης το ποσοστό των εξαγωγών επί του τζίρου ήταν μόλις στα επίπεδα του 12%.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build