O Γιώργος Κωνσταντινίδης, Δ/νων Σύμβουλος της REDS (Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ), παρουσίασε σήμερα σε δημοσιογράφους ενδιαφέροντα στοιχεία αναφορικά με την εταιρεία και τα επενδυτικά της σχέδια, δίνοντας έμφαση στο Cambas Project, τη νέα Μαρίνα Αλίμου και το Smart park. Αρχικά στάθηκε στο γεγονός ότι η REDS έχει φτάσει σε αρκετά υψηλά νούμερα στο Χρηματιστήριο, αγγίζοντας τον δείκτη του 2, κάτι που έχει να συμβεί περισσότερο από 10 χρόνια. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι η αγορά αντιλαμβάνεται το πρόγραμμα που έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται μέσα από τις ενέργειες της εταιρείες. Μάλιστα, σε σχτική ερώτηση για τους λόγους της αύξησης της τιμής της μετοχής, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η νέα εποχή του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ δίνει ώθηση στο επενδυτικό κοινό, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη της νέας Μαρίνας Αλίμου και το ομόλογο του Cambas Project.

“Η REDS είναι μια εταιρεία που θεωρώ ότι μπορεί να φτάσει η κεφαλαιοποίησή της σε νούμερα τα οποία είναι τουλάχιστον τριπλάσια από αυτά τα οποία βρίσκεται σήμερα. Η κεφαλαιοποίηση της REDS σήμερα που μιλάμε έχει ξεπεράσει τα 110 εκατ. ευρώ, κάτι το οποίο είναι τελείως οξύμωρο, θα έλεγε κάποιος, με το EBITDA το οποίο έχει παρουσιάσει η εταιρεία μέχρι σήμερα. Παρόλα αυτά, ο προγραμματισμός μας είναι τέτοιος που θα έρθει να εξομαλύνει και να τοποθετήσει τη REDS στα επίπεδα τα οποία πρέπει για μια εταιρεία η οποία θα είναι leader τα επόμενα χρόνια στον τομέα του development”, τόνισε.

Σε ό,τι αφορά τα μελλοντικά βήματα της REDS, ο κ. Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπει σε νέα projects και θα κυνηγήσει νέες ευκαιρίες, αλλά πρώτα θα εξετάσει τι μπορεί να επενδύσει και με ποιον τρόπο μπορεί να αξιοποιήσει τα ακίνητα που διαθέτει.

Cambas Project: Η σημασία του και το χρονοδιάγραμμα
Ο κ. Κωνσταντινίδης, χαρακτήρισε το Cambas Project, μια επένδυση εκτιμώμενου κόστους 150-200 εκατ. ευρώ, η οποία είναι πιθανό να ξεπεράσει και τα 200 εκατ. ευρώ,  ως “έργο πνοής, όχι μόνο για τον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και τη REDS, αλλά και την Ελλάδα”. Σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών, γνωστοποίησε ότι αυτό το διάστημα επανεξετάζονται τα δεδομένα για την επικαιροποίηση του masterplan το οποίο καταρτίστηκε πριν περίπου 5 χρόνια, ενώ σε 4-5 μήνες η REDS θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει το masterplan του Cambas. Από εκεί και πέρα, εκτίμησε ότι χρειάζεται 1 χρόνος για τις αδειοδοτήσεις και, στη συνέχεια, περίπου 4 χρόνια για να αναπτυχθεί συνολικά το έργο. “Υπολογίζουμε, σε ένα βάθος 5ετίας, ο Cambas να είναι ένα έργο το οποίο θα έχει υλοποιηθεί μέσα από μια σημαντική επένδυση συνολικά για τη χώρα, και όχι μόνο για τον όμιλό μας”, επισήμανε. Επίσης, υπογράμμισε ότι το έργο μπορεί να χρηματοδοτηθεί τόσο σε συνεργασία με επενδυτές, όσο και με πόρους του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Νέα Μαρίνα Αλίμου και Smart Park: Επενδύσεις με μεγάλη σημασία
Εκτός από το Cambas Project, η νέα Μαρίνα Αλίμου και το Smart Park είναι δύο επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα για τη REDS. Κατά τομ κ. Κωνσταντινίδη, η Μαρίνα Αλίμου είναι η μεγαλύτερη μαρίνα των Βαλκανίων, η οποία θα αλλάξει σύντομα την όψη της Αθηναϊκής Ριβιέρας. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, θα χρειαστούν συνολικά 4 έτη για την ολοκλήρωση των εργασιών, καθώς απαιτούνται 2 έτη για το πρόγραμμα εξωραϊσμού και 2 έτη για την ανάπτυξη βάσει του masterplan.

Αναφορικά με το Smart Park, ο κ. Κωνσταντινίδης στάθηκε στην αύξηση της πληρότητας των καταστημάτων, από 78% τον Μάρτιο σε 100%, ενώ από τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, η REDS θα μπορεί να ανακοινώσει το σύνολο των νέων μισθωτών. Όπως ο ίδιος τόνισε, αυτό σημαίνει ότι έχει αυξηθεί σε σημαντικό βαθμό η ζήτηση για πάρκα, όπως το Smart Park. Μάλιστα, ανέφερε πως -σταδιακά- το πάρκο βρίσκει τους ρυθμούς του, μιας και το επισκέπτονται καθημερινά 8.000 επισκέπτες και τα Σαββατοκύριακα ακόμα και 20.000. “Είναι το μοναδικό, εμπορικό open air park, σε αυτή τη μορφή την οποία έχει αναπτυχθεί. Στόχος μας είναι να φέρουμε εμπορικές επιχειρήσεις που θα δώσουν διαφορετική πνοή και προτάσεις στο καταναλωτικό κοινό σε επίπεδο τεχνολογίας, εστίασης και -προφανώς- retail συνολικά”, συμπλήρωσε.

Οι σκέψεις για το οικόπεδο της θυγατρικής Profit Construct SRL
Σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την απόφαση της REDS να ανακαλέσει την πώληση του οικοπέδου της ρουμανικής θυγατρικής Profit Construct SRL, επιφάνειας 7.974 m2 στο Βουκουρέστι το οποίο θα πουλιόταν στην τιμή των 11,4 εκατ. ευρώ, ο κ. Κωνσταντινίδης γνωστοποίησε πως είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις και πως, εάν αυτές δεν τελεσφορήσουν, η διοίκηση θα εξετάσει εκ νέου τη διαδικασία πώλησης.

Άλλα μελλοντικά σχέδια
Τέλος, ο κ. Κωνσταντινίδης αποκάλυψε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τη REDS για ακίνητο του ΤΑΙΠΕΔ στις Γούρνες Ηρακλείου, με στόχο να αξιοποιηθεί ως τουριστικό συγκρότημα και καζίνο.