Έργα αισθητικής αναβάθμισης ξεκίνησαν από τα συνεργεία της Περιφέρειας. Πρόκειται για εφτά γέφυρες οι οποίες αποτελούν ένα σημαντικό μέρος του δικτύου Γεφυρών της Περιφέρειας Αττικής. Το έργο θα ολοκληρωθεί εντός δώδεκα μηνών και αναμένεται να συμβάλλει θεαματικά στη μεταμόρφωση της εικόνας των γεφυρών. σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής. Η αισθητική αναβάθμιση θα επιτευχθεί μέσω της εγκατάστασης φωτιστικών σωμάτων LED, τόσο μονοχρωματικών όσο και RGB, καθώς και του αναγκαίου εξοπλισμού – συσκευών διαχείρισης για την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Ο προσφερόμενος εξοπλισμός αναμένεται να έχει την δυνατότητα υποστήριξης διαφορετικών προγραμμάτων για εναλλαγή του φωτισμού ανάλογα με την εποχή (π.χ. Χριστούγεννα, Εθνικές εορτές κλπ). Το έργο έχει αναλάβει η Μυτιληναίος, που επικράτησε στον σχετικό διαγωνισμό, προϋπολογισμού 4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ποια είναι τα έργα που θα γίνουν σε βάθος δώδεκα μηνών
Ειδικότερα, το έργο σε πρώτη φάση θα αφορά στις παρακάτω γέφυρες: γέφυρα Α/Κ Πέτρου Ράλλη, γέφυρα Α/Κ Ιεράς Οδού, γέφυρα Α/Κ Λ. Αθηνών (Καβάλας) , γέφυρα Α/Κ Λένορμαν/ Εθνάρχου Μακαρίου, γέφυρα Α/Κ Δυραχίου/ Κωνσταντινουπόλεως, γέφυρα Α/Κ Κωνσταντινουπόλεως, γέφυρα Α/Κ Σχιστού – Σκαραμαγκά.
Το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες εργασίες:

1. Την προμήθεια και την εγκατάσταση ειδικών φωτιστικών νέας τεχνολογίας led, τόσο μονοχρωματικά όσο και RGB, με τα αναγκαία τροφοδοτικά λειτουργίας αυτών σε εφτά γέφυρες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής.

2. Την προμήθεια και την εγκατάσταση εξοπλισμού τηλεδιαχείρισης και τηλεπρογραμματισμού των φωτιστικών, με σκοπό την απομακρυσμένη διαχείριση των προς εγκατάσταση φωτιστικών στοιχείων led.

3. Την πενταετή συντήρηση όλου του άνω εξοπλισμού.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη σχετική σύμβαση συμπεριλαμβάνονται και οι εργασίες της Η/Μ εγκατάστασης που είναι απαραίτητες για την τοποθέτηση των φωτιστικών.
Στόχος της παρέμβασης είναι η ανάδειξη κατασκευών μεγάλης κλίμακας και η αισθητική αναβάθμιση των γεφυρών ειδικά, αλλά και του οδικού δικτύου γενικότερα.

Επιπρόσθετα, ένας από τους στόχους είναι ο περιορισμός του αριθμού των οδικών ατυχημάτων τα οποία οφείλονται στην έλλειψη επαρκούς φωτισμού. Η αύξηση του αισθήματος ασφάλειας από τους χρήστες του οδικού δικτύου της περιφέρειας Αττικής, παράλληλα με το οπτικό ενδιαφέρον στην περιοχή διέλευσης των οχημάτων και τον καλύτερο προσανατολισμό για τους οδηγούς τις νυχτερινές ώρες αποτελούν τρεις ακόμη στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

«Παράλληλα με την ασφάλεια, στις προτεραιότητές μας είναι και η αισθητική αναβάθμιση των οδικών υποδομών μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία που συμβάλλουν στην αποτελεσματικότερη προστασία των οδηγών αλλά και εξωραΐζουν τις υποδομές μας. Οι γέφυρες της Αττικής μας «ομορφαίνουν», η Αττική αλλάζει πρόσωπο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Πατούλης, Περιφερειάρχης Αττικής.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build