Στην αμερικανική αγορά έκανε βήμα εισόδου η Kleemann, σύμφωνα με πληροφορίες του Build. Η ελληνική εταιρεία με έδρα τη βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς, προχώρησε σε σύμπραξη με την αμερικανική εταιρεία Day Elevator & Lift, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των επαγγελματικών και οικιακών ανελκυστήρων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η Day Elevator & Lift εντάσσεται πλέον στον όμιλο Kleemann και θα αποτελέσει το βασικό όχημα ανάπτυξης στη συγκεκριμένηα γορά.

Η DAY Elevator & Lift ιδρύθηκε το 1992 και εξυπηρετεί τις περιοχές της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϋ. Η εταιρεία προσφέρει προϊόντα προσβασιμότητας με γνώμονα την τεχνολογία καθώς και λύσεις για οικιακή και εμπορική χρήση. Η συγκεκριμένη κίνηση σηματοδοτεί την είσοδο της Kleemann σε μία ακόμα αγορά, με τον όμιλο να αποτελεί μία αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση. Στόχος είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητές της και στη συγκεκριμένη χώρα, η οποία παρουσιάζει ευρείες προοπτικές για την ανάπτυξη των ανελκυστήρων επιβατών της Kleemann.

Θυγατρικές ανά τον κόσμο
Να σημειωθεί ότι η Kleemann διατηρεί θυγατρικές εταιρείες στην Τουρκία, στη Σερβία, στη Ρουμανία, στην Κίνα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Αυστραλία στην Κύπρο και σε άλλες χώρες του κόσμου.  Το κύριο παραγωγικό της αντικείμενο επικεντρώνεται στους ανελκυστήρες κατοικιών, γραφείων, εμπορικών κέντρων, ξενοδοχείων, βιομηχανικών χώρων, αεροδρομίων και συναφών εγκαταστάσεων. Συνολικά η Kleemann δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως στον τομέα των εξαγωγών. Οι σημαντικότερες αγορές της σε επίπεδο πωλήσεων στο εξωτερικό είναι η Αυστραλία, η Μεγάλη Βρετανία και η Γερμανία.

Σε ό,τι αφορά την αμερικανική αγορά προσφέρει σημαντικές προοπτικές κυρίως λόγω της αυξανόμενης ζήτησης για προϊόντα ανακαίνισης, γεγονός που έρχεται ως άμεση συνέχεια των νέων κανονισμών ασφαλείας που έρχονται στο προσκήνιο. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα το γεγονός ότι διεθνώς εδραιώνεται η τάση για νέα προϊόντα στον τομέα των ανελκυστήρων, με βελτιωμένη ενεργειακή αποδοτικότητα, τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον και παρουσιάζουν καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά. Η Kleemann με βάση τα τελευταία οικονομικά της στοιχεία καταγράφει κύκλο εργασιών 140,2 εκατομμυρίων ευρώ το 2020, έναντι 134,3 εκατ. ευρώ που ήταν ο τζίρος της το 2019. Την ίδια στιγμή τα καθαρά της κέρδη μετά από φόρους ήταν 2,6 εκατ. ευρώ το 2020, έναντι 500 χιλ. ευρώ που ήταν το 2019.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build