Μία εταιρεία ειδικού σκοπού του ομίλου Λάμψα θα αναλάβει την αναβάθμιση του… πολύπαθου ακινήτου του ΕΦΚΑ στην οδό Ζαλοκώστα 7-9 και τη λειτουργία του ως τετράστερου ξενοδοχείου. Ο σχετικός διαγωνισμός «έτρεξε» στα τέλη του 2021 και σε αυτόν επικράτησε η εταιρεία «Ζαλοκώστα Τουριστική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία Αποκλειστικού Σκοπού» (Suites Apartments Ζalokosta), η οποία ιδρύθηκε τον περασμένο Ιανουάριο, με επικεφαλής τον Τάσο Χωμενίδη, διευθύνοντα σύμβουλο της Λάμψα.

Σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της εταιρείας είναι αποκλειστικά η εκμίσθωση, αναβάθμιση, ανακαίνιση, διαχείριση, λειτουργία και εκμετάλλευση του ακινήτου επί της οδού Ζαλοκώστα αρ. 7-9, το οποίο κατασκευάστηκε το έτος 1939 είναι συνολικής επιφανείας 1.854 τετραγωνικών μέτρων.

Η σύμβαση εκμίσθωσης του ακινήτου, σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού, είναι για χρονικό διάστημα 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για δέκα ακόμα χρόνια.

Οψιόν για το ακίνητο στην Κριεζώτου 8-10
Ο ΕΦΚΑ ζητούσε για το ακίνητο της Ζαλοκώστα, που περιλαμβάνει 2 υπόγεια, ισόγειο και 5 ορόφους υπέρ του ισογείου, ελάχιστο μηνιαίο μίσθωμα 17.000 ευρώ, με τον διαγωνισμό να κατακυρώνεται στην εταιρεία του ομίλου Λάμψα στα 34.500 ευρώ. Σύμφωνα με τη διακήρυξη του διαγωνισμού, απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υλοποίηση επενδυτικού σχεδίου ύψους 1,2 εκατ. ευρώ εντός δύο ετών, ώστε το κτίριο να μετατραπεί σε ξενοδοχείο 4 αστέρων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχετική σύμβαση θα περιλαμβάνει το προτιμησιακό δικαίωμα (option) σε σχέση με τη μίσθωση του παρακείμενου ακινήτου, στην Κριεζώτου 8-10. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση μελλοντικού διαγωνισμού εκμίσθωσης και αφού αναδειχθεί από τον τότε πλειοδοτικό διαγωνισμό ο ανάδοχος, η Suites Apartments Zalokosta θα έχει το δικαίωμα να μισθώσει το οικόπεδο επί της Κριεζώτου 8-10 με το ίδιο ποσό με αυτό που θα έχει προκύψει από τον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Σημειώνεται ότι το νεοκλασικό ακίνητο στη Ζαλοκώστα 7-9 διατέθηκε για πρώτη φορά σε δημόσιο πλειοδοτικό διαγωνισμό από τον ΕΦΚΑ τον Σεπτέμβριο του 2018, όμως παρά τις φήμες για ενδιαφέρον από υποψήφιους μισθωτές, παρέμενε για χρόνια στα αζήτητα. Μάλιστα, το ακίνητο της Ζαλοκώστα, όπως και το παλιό Esperia Palace, είχαν προκηρυχθεί αρχικά ως ακίνητα με προδιαγραφές ξενοδοχείων διεθνούς αλυσίδας 5 αστέρων.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build