Σε περίπου δύο μήνες από σήμερα λήγει η διορία της Τομή προκειμένου να κλείσει τις τελευταίες εκκρεμότητες της κατασκευής του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η θυγατρική του Ελλάκτωρα, που εργάζεται πάνω στο project του OPAP Arena τα τελευταία δύο χρόνια, πήρε παράταση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ούτως ώστε να παραδώσει το τελευταίο τμήμα του έργου, που στη βάση του αφορά στην εκτέλεση των αρχιτεκτονικών εργασιών και τελειωμάτων και του αρχιτεκτονικού εξοπλισμού στο κοίλο του γηπέδου. Πρόκειται για το έργο των 16 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελεί την δεύτερη φάση της έδρας των κιτρινόμαυρων, Αγίας Σοφίας, το οποίο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής.

Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης, την τοποθέτηση όλων των ειδών υγιεινής, τις εργασίες κλιματισμού, πυρόσβεσης και ισχυρών ρευμάτων, καθώς και τις εργασίες υποδομών που αφορούν κυρίως σε εγκαταστάσεις και ειδικά συστήματα ασθενών ρευμάτων, απαραίτητων για τη λειτουργία του γηπέδου και ολοκληρώνεται με τη διαρρύθμιση των δημοσιογραφικών θεωρείων, τη φυσούνα εισόδου των αθλητών και την εγκατάσταση εξειδικευμένου συστήματος ελέγχου φωτισμού του αγωνιστικού χώρου.

Πρόκειται για τη δεύτερη παράταση που παίρνει η Τομή, συμβατική υποχρέωση της οποίας ήταν να ολοκληρώσει το γήπεδο στις αρχές του προηγούμενου Νοεμβρίου. Όπως αναφέρει η απόφαση βάσει της οποίας χορηγήθηκε η παράταση, η καθυστέρηση των εργασιών οφείλεται σε τροποποιήσεις των μελετών, σε διάφορα αντικείμενα του έργου είτε λόγω αδυναμίας εφαρμογής της εγκεκριμένης μελέτης, είτε λόγω αλλαγών και προσθηκών νέων εργασιών οι οποίες προέκυψαν μετά από αιτήματα του κυρίου του έργου και των μελετητών αυτού για κατασκευαστικούς λόγους, όπως επίσης και σε προβλήματα που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 14ης Οκτωβρίου και πάντως όχι σε αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου. Οι ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία του Οκτωβρίου μεταφράζονται συγκεκριμένα σε καθυστέρηση 59 ημερών, καθώς στο πρώτο υπόγειο του γηπέδου, στο χώρο των αποδυτηρίων εισήλθε μεγάλος όγκος νερού και λάσπης.

Στην παράταση παίζει και η Intrakat
Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί επίσης το έργο υπογειοποίησης της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου που συνδέεται με την λειτουργία του νέου γηπέδου, έχει προϋπολογισμό 10 εκατομμύρια και έχει ανατεθεί στην Intrakat. Η κατασκευαστική υπέβαλλε νέο χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου συνοδευόμενο από τεχνική έκθεση και κατάφερε να πάρει μικρή παράταση από την Περιφέρεια.
Με βάση τη σύμβαση το έργο έπρεπε να παραδοθεί 9 Φεβρουαρίου και εν τέλει θα παραληφθεί από τους φορείς επίσης στα τέλη Μαρτίου.
Στόχος, πάντως, είναι τη σεζόν 2022-23 η ΑΕΚ να ξεκινήσει να παίζει στην έδρα της, όπως έχει δηλώσει ο επικεφαλής της Dimand, Δημήτρης Ανδριόπουλος, project manager του έργου.