Στο χαρτοφυλάκιο της Hilton θα ενταχθούν τα δύο νέα ξενοδοχεία της SCD Group του Θεόδωρου Δουζόγλου. Το ιστορικό Πεντελικόν, της συλλογής Curio από τη Hilton, ένα ξενοδοχείο 117 δωματίων στην Κηφισιά, θα είναι το πρώτο ξενοδοχείο της Curio Collection by Hilton στην ηπειρωτική Ελλάδα όταν ανοίξει το 2024. Το Hampton by Hilton Piraeus Μικρολίμανο, ξενοδοχείο 83 δωματίων που ανοίγει στο δημοφιλές λιμάνι του Πειραιά, θα είναι το πρώτο ελληνικό ακίνητο της Hampton by Hilton.

Αυτή τη στιγμή λειτουργούν δύο ξενοδοχεία της Hilton στην Ελλάδα, το Hilton Athens, το οποίο έκλεισε τις πόρτες του για να ανοίξει το 2024 ως Conrad, και το Royal Senses Resort & Spa Crete, Curio Collection by Hilton. Επένδυση 18 εκατ. ευρώ στο Πεντελικόν Στο Πεντελικόν, ο όμιλος του Δουζόγλου θα πραγματοποιήσει επένδυση ύψους 18 εκατομμυρίων ευρώ για την ανακαίνιση των εγκαταστάσεων του ενόψει του rebranding υπό την συλλογή Curio της Hilton, που περιλαμβάνει περισσότερα από 100 ξενοδοχεία.

Το Πεντελικόν θα διαθέτει 117 δωμάτια, εκ των οποίων 13 σουίτες, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, τέσσερις αίθουσες περιποίησης spa, μια εσωτερική και μία εξωτερική πισίνα. Με 1.300 τετραγωνικά μέτρα εγκαταστάσεων για συνέδρια και εκδηλώσεις, που θα περιλαμβάνουν τρεις αίθουσες συνεδριάσεων, το Πεντελικόν θα είναι άρτια εξοπλισμένο για να φιλοξενεί από μικρές συναντήσεις έως και μεγαλύτερα συνέδρια για επαγγελματίες του εξωτερικού και εργαζόμενους στην Κηφισιά. Υπενθυμίζεται ότι το ξενοδοχείο πέρασε στην ιδιοκτησία της SCD, συμφερόντων Δουζόγλου, το 2015.

Hampton by Hilton Piraeus στο παλιό ΜΙΣΤΡΑΛ
Η συμφωνία φέρνει επίσης απόβαση του brand Hampton της Hilton στον Πειραιά. Πρόκειται για ένα ξενοδοχείο, κοντά στη μαρίνα του Μικρολίμανου, το οποίο αποκτήθηκε το 2016 και λειτουργούσε στο παρελθόν με την επωνυμία ΜΙΣΤΡΑΛ. Μετά από την ανακαίνιση ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην οποία θα προχωρήσει ο όμιλος SCD, το Hampton by Hilton Piraeus θα διαθέτει τέσσερις αίθουσες συσκέψεων συνολικής επιφάνειας 120 τετραγωνικών μέτρων και μια εξωτερική πισίνα με θέα στον Πειραιά και την αθηναϊκή ριβιέρα.

Στόχος είναι το ξενοδοχείο να μετατραπεί σε ένα 24ωρο επιχειρηματικό κέντρο που θα διαθέτει γυμναστήριο και άνετα δωμάτια, ενώ οι επισκέπτες θα επωφεληθούν επίσης από τη βραβευμένη υπηρεσία του Hampton by Hilton, που περιλαμβάνει δωρεάν ζεστό πρωινό και δωρεάν Wi-Fi. Σημειωτέον ότι στην εταιρεία ακινήτων του Θεόδωρου Δουζόγλου ανήκει ελληνικό χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων του περιλαμβάνει περίπου 90 ακίνητα με εκτιμώμενη αξία άνω των 320 εκατ. ευρώ που απευθύνονται στους τομείς του εμπορίου, των logistics και της φιλοξενίας.’