Οι εταιρείες Elval Colour, Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ, Alfa Wood Group, Aluminco, YTONG, Sika, Penetron, Nordia-Marmoline, Τεχνομπετόν, Knauf, Metaloumin, Elvial, PCN Materials, Άλφα Ακουστική, Isomat και Halcor συγκαταλέγονται στους μεγάλους νικητές των πρώτων ελληνικών βραβείων που ανέδειξαν τη δυναμική και την πρωτοπορία των δομικών υλικών και συστημάτων δόμησης.

Παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνει όλη η ελληνική βιομηχανία και αγορά, εξαιτίας της πανδημίας, τα Building Materials Awards, τα πρώτα ελληνικά βραβεία για τα δομικά υλικά, ανακοίνωσαν τους μεγάλους νικητές.

Οι νικητές, όπως επέβαλαν οι υγειονομικές συνθήκες, παρέλαβαν τα βραβεία τους τηρώντας τις αποστάσεις και τους κανόνες για την προάσπιση της δημόσιας ασφάλειας. Ωστόσο, παρά τους περιορισμούς, όλοι οι βραβευθέντες έδωσαν ένα ιδιαίτερα πανηγυρικό κλίμα στη λιτή, λόγω των περιστάσεων, διαδικασία που διοργάνωσε η Boussias Communications, υπό την αιγίδα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.

Τα Building Materials Awards παρουσίασαν τις εταιρείες που επενδύουν στην καινοτομία, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό υλικών και συστημάτων δόμησης. Πρόκειται για εταιρείες που δεσμεύονται σε ποιότητα, υψηλή εξειδίκευση και που υιοθετούν λύσεις στην παραγωγή και εφαρμογή για χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και γίνονται παράδειγμα επιχειρηματικής αριστείας.

Τον τίτλο του Building Materials Company of The Year απέσπασε η Elval Colour, καθώς συγκέντρωσε την υψηλότερη συνολική βαθμολογία για το σύνολο των υποψηφιοτήτων της που διακρίθηκαν. Επίσης, με Platinum βραβεία ανεδείχθησαν οι υποψηφιότητες με τη μεγαλύτερη βαθμολογία στις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν: Η Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ απέσπασε το Platinum στην ενότητα Κονίες – Κονιάματα – Επιχρίσματα – Ενέματα, η Alfa Wood Group στην ενότητα Ξύλο και Προϊόντα Ξύλου, η Aluminco στην ενότητα Αλουμίνιο και Προφίλ Αλουμινίου, η YTONG στην ενότητα Συστήματα Ξηρής Δόμησης και η Β.Α. Δεβετζόγλου ΑΒΕΕ στην ενότητα Χρώματα.

Τέλος, το έργο της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων ανέλαβε 15μελής επιτροπή από ακαδημαϊκούς και επιστημονικούς συμβούλους, οι οποίοι προέρχονται από τα κορυφαία ανώτατα και πολυτεχνικά ιδρύματα της χώρας.

ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει τεράστια προοπτική για το μέλλον
Σε μήνυμά της, η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής των βραβείων, Αντωνία Μοροπούλου, καθηγήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, χαρακτήρισε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα βραβεύονται εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή, εισαγωγή και εφαρμογή καινοτόμων προϊόντων.

«Η παραγωγή δομικών υλικών καλύπτει περίπου το 1/3 των ακαθάριστων παραγόμενων προϊόντων της βιομηχανίας, ενώ η κατασκευαστική δραστηριότητα έχει τεράστια προοπτική για το μέλλον – παρά την οικονομική και την πρόσφατη υγειονομική κρίση. Έχει προοπτική όσον αφορά το σύγχρονο δομημένο περιβάλλον, αλλά και την αποκατάσταση του ιστορικού περιβάλλοντος, ιστορικών κτιρίων, μνημείων, παραδοσιακών οικισμών που καλύπτουν περίπου το 40% της συνολικής κατασκευαστικής δραστηριότητας. Για αυτό και αποτελεί σημαντική πρωτοβουλία από την Boussias Communications να δημιουργήσει αυτόν τον θεσμό βραβείων».

Αντωνία Μοροπούλου, Καθηγήτρια ΕΜΠ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής

Παρά την κρίση, ο τομέας των δομικών υλικών έχει δυναμική
«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα βραβεύονται εταιρείες που είτε ασχολούνται με την παραγωγή ή με την εισαγωγή και εφαρμογή καινοτόμων δομικών υλικών στην Ελλάδα. Η βιομηχανία παραγωγής δομικών υλικών στη χώρα μας καλύπτει περίπου το ένα τρίτο του συνόλου της βιομηχανικής δραστηριότητας. Παρά τη μείωση της κατασκευαστικής δραστηριότητας λόγω της οικονομικής αλλά και της υγειονομικής κρίσης, ο τομέας των δομικών υλικών έχει τεράστιες προοπτικές για το μέλλον των δομικών υλικών, προηγμένων, σύγχρονων και παραδοσιακών, που αφορούν στον διαγωνισμό, όπως δείχνουν και οι πολλές υποψηφιότητες, σχεδόν 100, που υποβλήθηκαν.

Η κρίση των εργασιών που υποβλήθηκαν βασίστηκε σε συγκεκριμένα  κριτήρια όπως η καινοτομία, η επιτελεστικότητα, το κόστος και ο χρόνος ζωής, η ανθεκτικότητα, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η πλαστιμότητα, η συμβατότητα με το υφιστάμενο υπόστρωμα υλικού ή συστήματος υλικών και η εξαγωγιμότητα. Το ΕΜΠ διδάσκει και ερευνά διεπιστημονικά το αντικείμενο αυτό με συμβολή των περισσοτέρων Σχολών του και Διατμηματικών Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Σπουδών».

Ανδρέας Μπουντουβής, Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Υψηλή η καινοτομία στα δομικά προϊόντα
«Η πρωτοβουλία της απονομής των  Building Materials Awards  εν μέσω της πανδημίας αλλά και στο ξεκίνημα μιας νέας εποχής με την ανακοίνωση των στόχων του Green Deal από την ΕΕ, αναδεικνύει το σημαντικό έργο που έχει επιτελεσθεί σε ό,τι αφορά την καινοτομία προϊόντων και υπηρεσιών από τους παραγωγούς. Η επιστήμη της χημείας και οι επιστήμονες που την υπηρετούν έχουν  δώσει μια τεράστια ώθηση στην παραγωγή δομικών προϊόντων με εξαιρετικά λειτουργικά χαρακτηριστικά. Είμαστε περήφανοι γιατί είδαμε πολλά από τα μέλη μας να διακρίνονται, αλλά και ότι πολλές από τις υπόλοιπες εταιρείες που βραβεύθηκαν  αποτελούν μέρος της εφοδιαστικής μας αλυσίδας.

Τα επόμενα χρόνια οι απαιτήσεις θα είναι υψηλές σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των δομικών υλικών στο τέλος του κύκλου ζωής, στη βιωσιμότητα των χημικών, ώστε να λειτουργήσει αποτελεσματικά η κυκλική οικονομία. Προσβλέπουμε στη δημιουργία ενός ευέλικτου νομοθετικού πλαισίου που σε συνδυασμό με τα οικονομικά κίνητρα θα δώσει ώθηση στην ανάπτυξη και την επίτευξη των πανευρωπαϊκών και -γιατί όχι;- των παγκόσμιων στόχων του 2030 και του 2050».

Βασίλης Γούναρης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών (ΣΕΧΒ)

Αναγκαίο να αναμορφωθεί ο κλάδος των δομικών υλικών
«Τα Building Materials Awards είναι ένας εξαιρετικός θεσμός, ο οποίος ανέδειξε τη δυναμική των εταιρειών που επενδύουν στην καινοτομία, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον σχεδιασμό υλικών και συστημάτων δόμησης. Η αγορά των δομικών υλικών είναι άκρως ανταγωνιστική σε διεθνές επίπεδο, και είναι ελπιδοφόρο ότι εταιρείες στη χώρα μας αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα για έρευνα και καινοτομία, ως τους κινητήριους μοχλούς για βελτίωση της θέσης τους στην αγορά αυτή αλλά και ενίσχυση της τεχνογνωσίας σε εθνικό επίπεδο.

Τα Building Materials Awards υπογραμμίζουν την ανάγκη η χώρα μας να απεμπολήσει στρεβλώσεις και φόβους του παρελθόντος και να αναμορφωθεί ο κλάδος των δομικών υλικών μέσω επένδυσης στο εξαιρετικού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό, μέσω εξωστρεφών διαδικασιών αναβάθμισης και μέσω ολοκληρωμένης και αλληλοσυμπληρούμενης συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και βιομηχανίας. Η έρευνα και η καινοτομία αναδεικνύονται ως τα μοναδικά εχέγγυα για τον επιτυχή αυτόν εκσυγχρονισμό».

Κυριάκος Λαμπρόπουλος, ΕΔΙΠ ΕΜΠ, μέλος της κριτικής επιτροπής

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

Δεσμευόμαστε να κρατήσουμε τις αξίες μας πιο δυνατά
Με επτά διακρίσεις βραβεύτηκε η Elval Colour στη διοργάνωση των Building Materials Awards. Η εταιρεία διακρίθηκε στις κατηγορίες Αλουμίνιο, Επενδύσεις, Συστήματα Οροφών, Υλικά Προστασίας/Επικαλυπτικά, Προϊόντα προστασίας έναντι πυρκαγιάς, Νανοϋλικά και Υλικά από άλλα μέταλλα και κράματα, λαμβάνοντας συνολικά πέντε χρυσά και δύο ασημένια βραβεία. «Στην Elval Colour εργαζόμαστε συστηματικά για τη βελτίωση των προϊόντων μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών μας. Από την παραγωγή μέχρι την τελική παράδοση στόχος μας είναι η πραγματοποίηση του αρχιτεκτονικού οράματος.

Τα επιτεύγματά μας είναι απόρροια σκληρής δουλειάς. Η κάθε διάκριση αποτελεί για εμάς επιβράβευση των προσπαθειών μας αλλά και δέσμευση να κρατήσουμε τα θεμέλιά μας, τις αξίες μας, ακόμα πιο δυνατά. Προσανατολισμός προς την αγορά, ακεραιότητα, γνώση, πάθος, υπευθυνότητα και αφοσίωση, είναι οι λέξεις που συνοδεύουν κάθε μας ενέργεια. Το μέλλον για την εταιρεία μας σηματοδοτείται από τη διεκδίκηση νέων ευκαιριών και την ανάπτυξη προϊόντων βασισμένων στη συνεχή έρευνα. Βασικό μας μέλημα είναι η ασφάλεια, η βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων των κτιρίων και η αύξηση της βιωσιμότητας αυτών», σχολίασε ο Γιάννης Αγγελής, διευθύνων σύμβουλος της Elval Colour.

Γιάννης Αγγελής, Διευθύνων σύμβουλος, Elval Colour

Ακεραιότητα, τεχνογνωσία, καινοτομία, ομάδα
«Η οικογένειά της Alfa Wood είναι ιδιαιτέρως χαρούμενη & υπερήφανη για τη συγκεκριμένη βράβευση. Τα βραβεία “Gold & Platinum” στην κατηγορία Βιομηχανικά Προϊόντα Ξύλου αποτελούν εξαιρετική τιμή για εμάς, γιατί είναι ακριβώς αυτό που ανέκαθεν πρεσβεύαμε και είμαστε ευγνώμονες για την αναγνώριση της διαχρονικής αυτής προσπάθειας. Άλλωστε, δεν μας αρέσει να διαπραγματευόμαστε σε θέματα ποιότητας και οι ενέργειές μας πάντοτε εμπεριέχουν προστιθέμενη αξία.

Διατηρώντας ρεαλιστική στάση σε αυτό που βιώνει όλη η ανθρωπότητα σήμερα, προχωρήσαμε στην παραγωγή προϊόντων με οικολογικές πρώτες ύλες και επιφάνειες με αντιμυκητιακή και αντιμικροβιακή δράση. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους, ανεξαιρέτως, τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας, συνεργάτες, προμηθευτές, συναδέλφους, οι οποίοι μας βοήθησαν να φτάσουμε ως εδώ και να καταφέρουμε να έχουμε τη σαραντάχρονη αυτή διαδρομή. Σας ευχαριστούμε όλους και συνεχίζουμε την πορεία μας με οδηγό το όραμα και τις αξίες μας. Ακεραιότητα, τεχνογνωσία, καινοτομία, ομάδα».

Ιωάννα Δημάκη, Διευθύντρια Μάρκετινγκ, Alfa Wood Group

Ζητούμενο όλων ένα καλύτερο αύριο
«Οι φετινές βραβεύσεις έρχονται σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τον πλανήτη. Στη σκιά της πανδημίας, οι πράξεις είναι αυτές που ξεχωρίζουν και προσφέρουν πραγματικά οφέλη στην κοινωνία. Η αριστεία προσφέρει τη δημιουργική σπίθα που οδηγεί στην καινοτομία, η οποία θα συμβάλει στο πόσο γρήγορα θα τερματίσουμε αυτή την πανδημία. Σε αυτό το πλαίσιο, έρχεται το πρόγραμμα “A Planet to Love”, μια πρωτοβουλία της Aluminco που περιλαμβάνει δράσεις με ισχυρό κοινωνικό αποτύπωμα, δράσεις με οικολογικό χρώμα και φυσικά απόλυτη προσήλωση της εταιρείας στη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγή και την ανάπτυξη συστημάτων αλουμινίου για παθητικά κτίρια.

Ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τον πλανήτη μας είναι ζητούμενο όλων. Μαζί θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον, δικό μας, της χώρας αλλά και του πλανήτη. Ευχαριστούμε τα μέλη της κριτικής επιτροπής για τις υψηλότερες διακρίσεις τους, τους ανθρώπους μας, συνεργάτες και πελάτες μας που καθημερινά προσπαθούν περισσότερο, κυρίως όμως τους υγειονομικούς στην πρώτη γραμμή της μάχης, όπου το αίσθημα της ευθύνης και του καθήκοντος υπερισχύει του φόβου, ακόμα και για την ίδια τη ζωή».

Σπύρος Γριβέας, Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας, Aluminco

Έμφαση στην καινοτομία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η νέα σειρά στεγάνωσης DESMOFLEX® πολυουρεθανικής τεχνολογίας κατάφερε στο πρώτο κιόλας τρίμηνο λανσαρίσματος να αποσπάσει ήδη ένα βραβείο Bronze στη κατηγορία στεγάνωσης και υποσχόμαστε για πολλά ακόμα. Επιπλέον, μας τιμά και η σημαντική βράβευση στην κατηγορία δόμησης για την YTONG®, που απέσπασε το βραβείο PLATINUM της ενότητας και το βραβείο GOLD. Η εξέχουσα διάκριση της YTONG® στα βραβεία αποδεικνύει πως το χτίσιμο με YTONG® blocks είναι το μέλλον στη δόμηση και η διάκριση αυτή αποτελεί για όλους μας επιβράβευση, καθώς είμαστε η μοναδική εταιρεία που παράγει blocks στην Ελλάδα.

Ο όμιλος THRAKON-YTONG, όλα αυτά τα χρόνια, λειτουργεί πάντα με έμφαση στη καινοτομία, την ποιότητα, την εξωστρέφεια και την υπευθυνότητα με στόχο να παράγει και να παρέχει ποιοτικά προϊόντα και ολοκληρωμένα συστήματα δομικών υλικών. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλη την ομάδα του ομίλου THRAKON-YTONG».

Εμμανουήλ Παπαδάκης, Διευθύνων σύμβουλος, όμιλος THRAKON-YTONG

Είμαστε οι αρχές μας
«Οι διακρίσεις μας στο φετινό Building Material Awards 2020 είναι το επιστέγασμα μιας πολύχρονης πορείας της εταιρείας μας στην εξειδίκευση στα κονιάματα χωρίς τσιμέντο για την αποκατάσταση ιστορικών κτιρίων και παραδοσιακών συνόλων. To μότο μας είναι “Είμαστε οι αρχές μας”. Είμαστε οι αρχές και αξίες που θέσαμε για την εταιρεία μας από την ημέρα της ίδρυσής της. Σεβασμό στην κληρονομιά και την παράδοση, άριστη ποιότητα προϊόντων, συνεχής επαφή με τους ανθρώπους μας, οικολογική συνείδηση και ευαισθησία, διαρκής εξέλιξη και εκσυγχρονισμός.

Για όλους αυτούς τους λόγους, μένουμε σταθεροί στη φιλοσοφία των υλικών που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά, ενώ συγχρόνως αναπτυσσόμαστε σε νέα προϊόντα και τεχνολογίες. Οφείλουμε μεγάλες ευχαριστίες σε όλους τους συνεργάτες μας, που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μας».

Μαρία Δαλκαφούκη, CEO & Sales Manager, Δαλκαφούκη Οίκος ΕΠΕ

Δέσμευση για υλικά βιώσιμης οικονομίας
«Η εταιρεία μας βραβεύτηκε στον εθνικό διαγωνισμό Building Materials Awards 2020, που διεξάγεται από την Boussias Communications. Της απονεμήθηκαν 2 Χρυσά και 1 Ασημένιο βραβείο για την ποιότητα και την καινοτομία της στην παραγωγή πλακών πεζοδρομίου και κυβόλιθων αλλά και για τα αδρανή υλικά του λατομείου της. Η ΤΕΧΝΟΜΠΕΤΟΝ εδρεύει στην Κοζάνη από το 1986 παράγοντας προϊόντα άριστης ποιότητας, οι κλάδοι που δραστηριοποιείται η εταιρεία είναι το έτοιμο σκυρόδεμα, η παραγωγή και η εμπορία πλακών πεζοδρομίου και κυβολίθων. Επίσης δραστηριοποιούμαστε στον κλάδο των δομικών υλικών, χρωμάτων και χαλύβων σκυροδέματος.

Η εταιρεία μας με τη βράβευσή της στον διαγωνισμό αισθάνεται την ηθική δέσμευση να μένει πάντα αντάξια των προσδοκιών μιας βιώσιμης οικονομίας που στηρίζει το μέλλον του τόπου μας. Προσπαθούμε, αγωνιούμε και αγωνιζόμαστε ώστε η επιχείρησή μας να παραμένει αλώβητη σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που το εργασιακό μέλλον φαντάζει δυσοίωνο. Πιστεύουμε ότι η ποιότητα των υλικών, ο σεβασμός στους συναδέλφους-συνεργάτες μας, η μεθοδικότητα και η αλληλεγγύη θα μας ανταμείβουν πάντα».

Ελίνα Κουτσαρδάκη, Marketing Manager, Τεχνομπετόν

Συνεχίζουμε την επιχειρηματικότητα που καινοτομεί
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αναγνώριση και επιβράβευση του οράματός μας για καινοτομία και παροχή προϊόντων αλουμινίου υψηλής ποιότητας και design. Δέσμευσή μας είναι μέσα σε μια εποχή που μας φέρνει συνεχώς νέα δεδομένα, να αναβαθμίσουμε τις εμπειρίες που προσφέρουμε σε όσους καθημερινά χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας. Είμαστε πραγματικά πολύ χαρούμενοι που η καινοτομία ELVIAL I2 Technology απέσπασε το βραβείο GOLD στην κατηγορία Δομικά Υλικά και Στοιχεία Θερμομόνωσης, επιβεβαιώνοντας για άλλη μία φορά ότι η Elvial θεμελιώνει τις βάσεις για μια βιώσιμη ανάπτυξη προσφέροντας ταυτόχρονα ένα τείχος θερμομόνωσης και εξασφαλίζοντας εξαιρετικά επίπεδα ενεργειακής επίδοσης σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων της.

Ιδιαίτερα μας τιμούν και  τα βραβεία Gold και Silver για τα προϊόντα Iconic W77 AI2 και MINIMAL Look. Η επιβράβευση μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε και στο μέλλον να παράγουμε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας και υψηλού design. Μας δίνετε τη δύναμη ώστε σταθερά να συνεχίσουμε την επιχειρηματικότητά μας. Να συνεχίσουμε την επιχειρηματικότητα που καινοτομεί, είναι εξωστρεφής και επενδύει στην ελληνική οικονομία».

Ασημίνα Τζίκα, Διευθύνουσα Σύμβουλος, Elvial

Έμφαση σε προϊόντα υψηλής ποιότητας
«Οι σωλήνες χαλκού TALOS προσφέρουν πλεονεκτήματα υπεροχής, αφού εξασφαλίζουν: Απόλυτη αξιοπιστία. Αντοχή στη διάβρωση. Παρέχουν υγιεινή και ασφάλεια για πόσιμο νερό χωρίς βακτηρίδια. Εξασφαλίζουν ταχύτητα στην εγκατάσταση. Εύκολη τοποθέτηση και στήριξη. Αντοχή σε υψηλές πιέσεις και θερμοκρασίες λειτουργίας, όντας απρόσβλητοι από ακτινοβολίες. Αντοχή στη φωτιά, δεν καίγονται, δεν παράγουν τοξικά αέρια, παρέχουν ασφάλεια και ανταποκρίνονται στους κανονισμούς πυροπροστασίας.

Η Halcor είναι μια σύγχρονη ελληνική βιομηχανία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία προϊόντων χαλκού και κραμάτων χαλκού για περισσότερα από 80 χρόνια. Κατέχει πρωταγωνιστική θέση στην ευρωπαϊκή και την παγκόσμια αγορά, ενώ είναι ο μοναδικός παραγωγός σωλήνων χαλκού στην Ελλάδα. Δίνει μεγάλη έμφαση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο περιβάλλον και έμπρακτη δέσμευση για την τήρηση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς όλες οι παραγωγικές εγκαταστάσεις αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες και υποδομές για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον».

Τζούλια Βαγιάνη, Marketing Manager, Halcor

Με ανθρωπιά, συνεργασία, επιχειρηματικότητα & προσήλωση
«Έχοντας ως  πυλώνες τις τέσσερις αξίες της: την ανθρωπιά, τη συνεργασία, την επιχειρηματικότητα και την προσήλωση, η Knauf κατάφερε εκ νέου μέσα από την καινοτομία και τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών της να κερδίσει τρεις νέες διακρίσεις στα Building Materials Awards. Το Χρυσό βραβείο για τις γυψοσανίδες Knauf στην κατηγορία των δομικών πλακών, το Χρυσό βραβείο για το αυτοεπιπεδούμενο δάπεδο Knauf FE60 Magic στην κατηγορία κονιάματα και το Αργυρό βραβείο για τον έτοιμο οικολογικό γυψοσοβά Knauf MP75L στην κατηγορία επιχρίσματα, όλα ελληνικής παραγωγής στο εργοστάσιο της Αμφιλοχίας.

Βασιζόμενη στις σημαντικές προοπτικές της ελληνικής αγοράς, η Knauf συνεχίζει αδιάλειπτα τα επενδυτικά της σχέδια σε Αμφιλοχία και Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για ένα επενδυτικό πλάνο που υπερβαίνει συνολικά τα 35 εκατ. ευρώ και έχει ως πυρήνα την παραγωγή καινοτομικών προϊόντων και συστημάτων δόμησης, αλλά και τη βελτιστοποίηση της εξυπηρέτησης των πελατών της στην Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και τις χώρες των Βαλκανίων και της Ανατολικής Ευρώπης».

Σπυρίδων Πάκος, Διευθυντής Marketing, Knauf

Προχωρούμε μπροστά με μεγαλύτερο πάθος για καινοτομία
«Ευχαριστούμε πολύ την Boussias Communications για τις διακρίσεις που έλαβαν τα προϊόντα μας στην πρώτη διοργάνωση των Building Materials Awards 2020, μία σημαντική πρωτοβουλία που, αν καθιερωθεί, θα συμβάλει στην περαιτέρω εξέλιξη αλλά και εξωστρέφεια των εταιρειών του οικοδομικού κλάδου.

Η συμμετοχή της Isomat στα Building Materials Awards αποτελεί άλλη μια επιβράβευση των διαχρονικών προσπαθειών της εταιρείας μας για τον σχεδιασμό προϊόντων προηγμένης τεχνολογίας και υψηλής ποιότητας, αλλά και για τη χάραξη μιας πορείας αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης. Με εμπειρία και τεχνογνωσία 40 ετών και διακεκριμένη παρουσία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η Isomat προχωράει μπροστά με ακόμα μεγαλύτερο πάθος για δημιουργικότητα, καινοτομία και ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα».

Κωνσταντίνος Ασλάνης, Διευθυντής Έρευνας-Ανάπτυξης και Τεχνικής Υποστήριξης, Isomat

Με τη δύναμη του χάλυβα και του αλουμινίου
«Ευχαριστούμε θερμά για την απονομή του βραβείου Gold στην ενότητα “Δομικοί Χάλυβες”. Το βραβείο αυτό αποτελεί αναγνώριση της διαρκούς πρωτοπορίας της εταιρείας Μεταλουμίν ΑΕΒΕ, ιδιαίτερα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Το 2009, ήταν από τις πρώτες ελληνικές εταιρείες που πρόσφεραν συστήματα σταθερής κλίσης για στήριξη φωτοβολταϊκών συλλεκτών και σήμερα είναι η μοναδική ελληνική εταιρεία που προσφέρει σύστημα μονοαξονικού Tracker. Επιπλέον καινοτομία αποτελεί η χρήση στον Tracker υδραυλικού συστήματος πολύ υψηλής αντοχής στον χρόνο έναντι των ηλεκτρικών κινητήρων.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία μας παρέμεινε ενεργή στον ελλαδικό χώρο και είχε σημαντικές εξαγωγές σε 23 χώρες. Σήμερα, παρά τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, χάρη στην εμπιστοσύνη των πελατών μας και τη στήριξη του εργατικού δυναμικού και των συνεργατών μας συνεχίζουμε να προσφέρουμε καινοτόμα προϊόντα εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα του χάλυβα και του αλουμινίου συνδυαστικά. Τα συγχαρητήρια μας στους δημιουργούς των βραβείων, στους συμμετέχοντες, και τις ευχές μας για υγεία σε όλους».

Ιωάννης Κουκούλης, Διευθυντής τμήματος Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Μεταλουμίν

Προσηλωμένοι στην ποιότητα & την εξοικονόμηση πόρων
«Στα πρώτα ελληνικά βραβεία για τα δομικά προϊόντα, όλοι εμείς οι άνθρωποι του ομίλου Nordia, νιώθουμε ιδιαίτερη τιμή και χαρά για τη βράβευσή μας για δύο μοναδικά προϊόντα CHRYSO & MARMOLINE.

Τα βραβεία που αποδόθηκαν στη Nordia ήταν: Χρυσό στην κατηγορία Πρόσθετα Σκυροδέματος με το το Chryso Optima 145, τον καινοτόμο ρευστοποιητή για αυτοσυμπυκνούμενο σκυρόδεμα χωρίς τη χρήση ρυθμιστή ιξώδους. Και Ασημένιο και Νικητής της Κατηγορίας, στην κατηγορία Πολυμερή Δομικά Υλικά – Ρευστά Πολυμερή με το SVR GRANITE LOOK, τον έγχρωμο παστώδη ρητινούχο γρανιτοσοβά τελικής επικάλυψης.

Τα βραβεία που κέρδισε η Nordia με τα προϊόντα CHRYSO & MARMOLINE στα Building Materials Awards, επιβεβαιώνουν την έμφαση που δίνει η εταιρεία μας στην καινοτομία, την υψηλή ποιότητα, την τεχνική υπεροχή και την εξοικονόμηση κόστους και πόρων».

Βιβή Δηλαβέρη, Segment Manager Concrete Admixtures and Cement Additives, Nordia

Καινοτόμα φωτο-καταλυτικά υλικά
«Η PCN Materials IKE είναι μια νέα start-up πρόσφατη spin-off του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στο Ηράκλειο Κρήτης με χρηματοδότηση από το Big Pi Ventures μέσω του EquiFund μια του European Investment Fund (EIF). Σκοπός της εταιρείας είναι η ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση στην αγορά ενός αξιόπιστου και φιλικού προς το περιβάλλον καινοτόμου φωτο-καταλυτικού υλικού, το οποίο είναι κατάλληλο για εφαρμογές εσωτερικού χώρου βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής καθαρίζοντας τον αέρα που αναπνέουμε.

Η καινοτομία του υλικού βασίζεται στις πολύ ιδιαίτερες ιδιότητές του και την ικανότητα να αποδομεί ρύπους αλλά και να καταστρέφει βακτήρια και ιούς υπό την έκθεση στο φως της ημέρας, αλλά και του τεχνικού φωτισμού της νύχτας σε πλήρη αντίθεση με αντίστοιχα διεθνή προϊόντα του ανταγωνισμό. Η PCN Materials εστιάζει στην προσέλκυση πελατών (Β2Β) από τον κλάδο των δομικών υλικών, χρωμάτων και επιχρισμάτων αλλά και μεταλλικών κατασκευών και υφασμάτων. Τα προϊόντα της εταιρείας είναι πιστοποιημένα από φορείς της Ελλάδος αλλά και του εξωτερικού με βάση τα πρότυπα ISO 22196, CEN/TS 16980.01:2018 και AATCC 100− 2004 ενώ έχουν αποσπάσει βραβεία και διακρίσεις σε διεθνείς και ελληνικούς διαγωνισμούς».

Γιώργος Κυριακίδης, Διευθυντής, PCN Materials

Εξελιγμένα τεχνολογικά προϊόντα
«Εκ μέρους του ομίλου, αλλά και όλων των στελεχών της Penetron Hellas, θα ήθελα να εκφράσω τη χαρά μας για τη βράβευση με δύο Χρυσά βραβεία, για τις τεχνολογίες PENETRON και PENETRON ADMIX με ανάπτυξη κρυστάλλων για ολική προστασία κατασκευών από σκυρόδεμα, καθώς και για το Αργυρό βραβείο στα προϊόντα PENESEAL, με νανοτεχνολογία προστασίας βιομηχανικών δαπέδων.  Ο θεσμός της επιβράβευσης εξελιγμένων τεχνολογιών προϊόντων ήταν κάτι που έλειπε και τα Building Materials Awards συμπληρώνουν επιτυχημένα αυτό το κενό».

Θεόδωρος Μεντζικοφάκης, Διευθύνων Σύμβουλος, Penetron Hellas

Πρωτοπορία σε ακουστική & αντικραδασμική προστασία
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τη βράβευση δύο πολύ επιτυχημένων ακουστικών μας προϊόντων στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά, καθώς η Άλφα Ακουστική απέσπασε το Gold και Silver βραβείο για τα προϊόντα αρχιτεκτονικής ακουστικής:

Το χρυσό βραβείο έλαβε ο “OCEANOS“, ένας διαχυτής ήχου ειδικά σχεδιασμένος με εκλεπτυσμένες καμπύλες που θυμίζει την κυματιστή επιφάνεια ενός ωκεανού. Ο νέος αυτός ηχοαδιαχυτής είναι πολύ χρήσιμος για τη βελτίωση ακουστικής σε στούντιο, ωδεία, αίθουσες συναυλιών κ.λπ. Το αργυρό βραβείο κέρδισε η σειρά ακουστικών ηχοαπορροφητικών πλαισίων “ALPHAcoustic-AP“, Έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να έχουν το μέγιστο δυνατό συντελεστή ηχοαπορρόφησης. Τα πλαίσια αυτά φέρουν ύφασμα υψηλής τεχνολογίας με χαμηλή αντίσταση στη ροή αέρα. Εσωτερικά διαθέτουν ελαφρύ σκελετό και ινώδες ηχο-απορροφητικό υλικό.

Αυτή η βράβευση έρχεται σαν επισφράγιση της συνεχούς ανάπτυξης εδώ και 40 χρόνια νέων προϊόντων σε ζητήματα που αφορούν την ακουστική, ηχομόνωση και αντικραδασμική προστασία».

Νικόλαος Αργουδέλης, Διευθύνων Σύμβουλος, Άλφα Ακουστική

Για τις υψηλές απαιτήσεις σκυροδέματος
«Εκ μέρους της Γενικής Διεύθυνσης και όλης της Τεχνικής Ομάδας της Sika Hellas, ευχαριστούμε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία διοργάνωσης του διαγωνισμού. Πιστεύουμε ότι αντίστοιχες δράσεις προάγουν τον ευγενή ανταγωνισμό , αφού μας δίνεται η ευκαιρία της δίκαιης σύγκρισης εν μέσω αντίστοιχων εταιρειών του κατασκευαστικού κλάδου.

Η βράβευση των προϊόντων Viscocrete® Vegetal Βιο-πολυμερές Πρόσμικτο Σκυροδέματος, Γαλβανικά Ανόδια Sika® FerroGard® και SikaWrap® FX Αγκύρια Ινοπλισμένων Πολυμερών, αποτελεί για τον οργανισμό μας ισχυρό κίνητρο, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας με καινοτόμες λύσεις στον ιδιαίτερο χώρο της κατασκευής, με νέα πρωτοποριακά υλικά και εφαρμογές. Ευχόμαστε τακτική επανάληψη αντίστοιχων δράσεων στο μέλλον».

Γιώργος Κατσαντώνης, Target Market Concrete Manager, Sika