Οι πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές ανά την Ελλάδα, έφεραν στο προσκήνιο για ακόμη μια φορά την ανάγκη της στήριξης των φορέων κατάσβεσης και πρόληψης των πυρκαγιών. Παράλληλα, δημιούργησαν την ανάγκη για στήριξη των κοινωνιών που επλήγησαν.

Ήδη στο επίπεδο φορέων κατάσβεσης και πρόληψης των πυρκαγιών, η Europa έχει πραγματοποιήσει μεγάλες χορηγίες σε πυροσβεστικούς φορείς και φορείς πρόληψης όπως ο Σύλλογος Εθελοντών Αφιδνών Δασοπροστασίας (ΣΕΑΔ), ο Σύλλογος Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Αγίου Στεφάνου Αττικής και ο 6ος Πυροσβεστικός Σταθμός Αθηνών. Οι χορηγίες αφορούν σε επιχειρησιακά είδη (αντιπυρικές στολές προστασίας και εξοπλισμό επικοινωνίας). Η Europa βρίσκεται σε επικοινωνία και με άλλους πυροσβεστικούς φορείς και αναμένεται να πραγματοποιήσει και εκεί αντίστοιχες χορηγίες. Στόχος να μας βρει το 2022 καλύτερα προετοιμασμένους σε όλα τα επίπεδα.

Παράλληλα, κατόπιν αιτήματος του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού, που όλη την καλοκαιρινή περίοδο συμμετέχει ενεργά στις δράσεις δασοπυρόσβεσης, η Europa παρέδωσε μια πέργκολα τελευταίου τύπου του συστήματος EUROPA Pergola στον χώρο αναμονής των στελεχών της μονάδας για προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία κατά την θερινή περίοδο.

Σε προσωπικό επίπεδο, η Αντιπρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Europa κα Ανούς Τζιρακιάν, επιδίωξε να στρέψει το ενδιαφέρον της εταιρείας σε αυτό τον τομέα με σκοπό εμπράκτως να τιμήσει όλους εκείνους που δίνουν τον αγώνα για την προστασία όλων μας

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αγία Άννα Ευβοίας, η Europa έχει πραγματοποιήσει χορηγία προς αποκατάσταση / αντικατάσταση όλων των κουφωμάτων και του περιβάλλοντα χώρου του Γυμνασίου – Λυκείου Αγίας Άννας.

Η Europa ήδη από το 2018 έχει συντάξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ) με τίτλο “EUROPA CARES: ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ”. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «αγκαλιάζει» ένα σύνολο ενεργειών που αφορούν κάθε πτυχή δραστηριότητας, τόσο της εταιρείας όσο και των ενδιαφερόμενων μερών της.

Σε στρατηγικό επίπεδο, η εταιρεία σχεδιάζει και υλοποιεί κάθε χρόνο, με συνέπεια, μια σειρά δράσεων, που στο σύνολο τους συνθέτουν ένα πολυδιάστατο πρόγραμμα Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Η EUROPA, υποστηρικτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ακόλουθος της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας (Ευρωπαϊκό Πράσινο New Deal), ενστερνίζεται το φιλόδοξο αλλά και ρεαλιστικό στόχο να γίνει η Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050 και φροντίζει να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα, με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον.

Συνεχίζουμε με θέρμη στην προσπάθεια να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο, με σεβασμό στο