Συμβάσεις συνολικού ύψους 55 εκατομμυρίων ευρώ πρόκειται να υπογραφούν από την ΕΚΤΕΡ κατά το προσεχές χρονικό διάστημα για μία σειρά από έργα που έχει συμμετάσχει η εταιρεία σε αντίστοιχους διαγωνισμούς.
Πηγές κοντά στην κατασκευαστική εταιρεία αναφέρουν ότι μεταξύ των νέων συμβάσεων έχει να κάνει με την ανάδειξή της ως αναδόχου για το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ (4,94 εκατ. ευρώ) και αφορά στην ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, μίας νοσηλευτικής μονάδας καθώς και στην αναδιάταξη ορισμένων ακόμη χώρων της μονάδας του Αμαρουσίου.
Έργο ανακατασκευής του πρώην Ξενία Άρτας με προσφορά 8,6 εκατ. ευρώ

Μεταξύ των έργων που πρόκειται να υπογράψει σύμβαση κατασκευής είναι το Μουσικό Σχολείο στην Κόρινθο, η αποκατάσταση και ανακατασκευή του πρώην Ξενία Άρτας σε συνεδριακό κέντρο με προκήρυξη διαγωνισμού από πλευράς του δήμου Άρτας όπου η ΕΚΤΕΡ έχει κηρυχθεί προσωρινή ανάδοχος σε κοινοπραξία με την Ιλισσός Κατασκευαστική και με προσφορά 8,6 εκατ. ευρώ. Επίσης αναμένει αρκετά ακόμα έργα προς υπογραφή όπως η συμβασιοποίηση του έργου στο Δημόκριτο που έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο και απαιτούνται κάποια πιστοποιητικά από τον Δημόκριτο για να εγκριθεί το έργο.

Στα προς υπογραφή έργα είναι και το Τμήμα Επειγόντων Περισταστικών ύψους 4 εκατ. ευρώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας σε υφιστάμενη εγκατάσταση καθώς και η κατασκευή του νέου κτιρίου στο ίδιο νοσοκομείο με προϋπολογισμό 13 εκατ. ευρώ. Στη Λαμία η ΕΚΤΕΡ ανακηρύχθηκε οριστική ανάδοχος, παρήλθε η προθεσμία κατάθεσης προδικαστικών προσφυγών και αναμένεται η κατάθεση των δικαιολογητικών και η υπογραφή της σύμβασης. Στα έργα που πρόκειται να υπογράψει είναι και η κατασκευή λιμενικών εγκαταστάσεων (προβλήτας) για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας στην περιοχή της Σούδας στην Κρήτη. Τα παραπάνω έργα αναμένεται να συμβασιοποιηθούν έως το τέλος Σεπτεμβρίου.

Εκκρεμεί η επένδυση των 50 εκατομμυρίων ευρώ στην Πάρο
Σε εκκρεμότητα παραμένει η υλοποίηση της μεγάλης ξενοδοχειακής επένδυσης των 50 εκατομμυρίων ευρώ στην περιοχή της Πάρου, όπου το Συμβούλιο της Επικρατείας μετά από σχετική γνωμοδότησή του είχε μπλοκάρει το έργο.
Αυτή την περίοδο πραγματοποιούνται τροποποιήσεις στο φάκελο της επένδυσης.

Θα θυμίσουμε ότι το ΣτΕ απορρίπτοντας την επένδυση, είχε επικαλεστεί ότι η Μελέτη για την επάρκεια των υποδομών του νησιού ήταν από δημόσιο και όχι από ιδιωτικό φορέα και ότι έπρεπε να μην έχει συνταχθεί μόνο για την συγκεκριμένη επένδυση αλλά να λαμβάνει συνολικά υπόψη το τοπίο των Κυκλάδων και κατά πόσο το κάθε νησί αντέχει συγκεκριμένο αριθμό επιβάρυνσης από τέτοιας μορφής επενδύσεις. Το επενδυτικό σχέδιο αφορά σε έκταση 327 στρεμμάτων στη χερσόνησο Αη Γιάννη Δέτη στις Κολυμπήθρες της Πάρου. Προβλέπει τη δημιουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικό χωριό, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικές χρήσεις.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build