Η 4η Premium Real Estate Expo, η κορυφαία διοργάνωση για τον κλάδο των ακινήτων, έρχεται από την Παρασκευή 17 έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας, για να αναλύσει όλα τα επίκαιρα θέματα του κλάδου και των επενδύσεων στον συγκεκριμένο κλάδο και να αναδείξει τις πλέον πρωτοποριακές τάσεις και ευκαιρίες εντός και εκτός Ελλάδας. Το Premium Real Estate Forum που διεξάγεται στο πλαίσιο της 4η Premium Real Estate Expo, έρχεται να δώσει απαντήσεις σε σύγχρονα ζητήματα του κλάδου των ακινήτων, όπως, λ.χ.:

Η αγορά των ακινήτων σήμερα, σύμφωνα με το 2ο Βαρόμετρο
Ερωτήματα που αφορούν στις αλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί στον κλάδο από τον Νοέμβριο του 2023, γιατί οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι για τις τιμές των ακινήτων, για ποιους λόγους η επένδυση ακινήτων παραμένει πιο ελκυστική απ’ ότι η επένδυση σε μετοχές ή επιχειρήσεις, θα αναλυθούν βάσει των αποτελεσμάτων του δεύτερου κύματος της έρευνας. Θα εξηγηθεί, επίσης, γιατί το 72,5% των Ελλήνων δηλώνουν ότι έχουν λιγότερα χρήματα για αγορά ή ενοικίαση ακινήτων απ’ ότι έξι μήνες πριν, καθώς και γιατί ενώ το 56% του συνόλου των ερωτηθέντων περιμένει άνοδο στην αγορά ακινήτων, το ποσοστό μειώνεται στο 41%, όταν ερωτώνται οι πωλητές ακινήτων και στο 33,5%, όταν ερωτώνται οι επαγγελματίες της αγοράς.

Παθητικό κτίριο
Στο πλαίσιο του Real Estate Forum θα αναλυθούν τα οικιστικά projects με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, γνωστά και ως παθητικά κτίρια. Τα οικιστικά κτίρια στις πόλεις ευθύνονται για το 70% της κατανάλωσης ενέργειας και ο σωστός τους ενεργειακός σχεδιασμός με στόχο την ανθρακική ουδετερότητα αποτελεί μονόδρομο από εδώ και πέρα. Τα νέα κτίρια πρέπει να είναι κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης και τα πάντα ξεκινούν από έναν σωστό αρχικό σχεδιασμό.

Affordable living
Σε ειδικό panel θα γίνει αναφορά στις λύσεις που προτείνει το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και στο νέο εργαλείο της Κοινωνικής Αντιπαροχής.
Ακόμη, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες θα εξηγήσουν τι είδους κατασκευή, σε ποιες περιοχές και υπό ποιους όρους μπορεί να αυξήσει την προσφορά ποιοτικών νεόδμητων διαμερισμάτων σε affordable τιμές και πώς το στεγαστικό ζήτημα έχει κάνει τάση το affordable living. Από εκεί και πέρα, εκθέτες και συμμετέχοντες από την ελληνική και διεθνή αγορά ακινήτων θα βρίσκονται στο MEC Παιανίας, όπως επίσης και πλήθος επενδυτών από χώρες όπως η Γερμανία, η Ελβετία, η Βουλγαρία, η Κύπρος, το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και η Τουρκία. Η 4η Premium Real Estate Expo βρίσκεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Αττικής-Αθηνών και της FIABCI International.