Στο φετινό Building Materials Forum της Boussias Events θα συμμετάσχει η εταιρεία 2050 Materials, η οποία θα προλογίσει το πάνελ δομικών υλικών. Η 2050 Materials έχει αναπτύξει μία web εφαρμογή με ελεύθερη πρόσβαση που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων σχετικά με τη βιωσιμότητα γύρω από τα υλικά κατασκευών, ενδυναμώνοντας τους αρχιτέκτονες και τους μελετητές με εργαλεία προδιαγραφών, συγκρίσεων και αξιολόγησης ολόκληρου του κύκλου ζωής των υλικών.

Η αποστολή της εταιρείας είναι να επιτρέψει στους επαγγελματίες των κατασκευών να ευθυγραμμίσουν τα έργα τους με τους στόχους για το κλίμα, προωθώντας τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό της αειφορίας και τη μεγιστοποίηση της αξίας των πόρων στις διαδικασίες παραγωγής και κατασκευής. Στόχος της 2050 Materials είναι να ηγηθεί της μετάβασης σε ένα κυκλικό και πράσινο μέλλον για το δομημένο περιβάλλον, προωθώντας τη διαφάνεια, τον εκδημοκρατισμό της αειφορίας και την εξάλειψη των απορριμμάτων. Προσφέρει μια ολοκληρωμένη γκάμα δομικών προϊόντων πιστοποιημένων από τρίτους, βοηθώντας τους επαγγελματίες να επιλέξουν φιλικά προς το περιβάλλον, κοινωνικά υπεύθυνα και οικονομικά βιώσιμα υλικά.

Η πλατφόρμα
Με την εγγραφή τους στο app.2050-materials.com, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση:

  • στη βιβλιοθήκη προϊόντων της εταιρείας, που περιλαμβάνει πάνω από 100.000 προϊόντα με δεδομένα βιωσιμότητας από EPDs και άλλες πιστοποιήσεις.
  • μια εύκολη στη χρήση εφαρμογή συγκρίσεων για αντικειμενική σύγκριση της βιωσιμότητας των προϊόντων.
  • στο εργαλείο LCA/carbon και στον ενσωματωμένο βελτιστοποιητή άνθρακα.
  • σε εύκολες μετατροπές μονάδων μέτρησης.

Το εργαλείο DOT επιτρέπει στους επαγγελματίες να υπολογίζουν και να βελτιστοποιούν τον ενσωματωμένο άνθρακα σε συστήματα προσόψεων, να προσαρμόζουν το αποτύπωμα άνθρακα μέσω επιλογών υλικών και να παρακολουθούν τις παγκόσμιες κλιματικές επιπτώσεις και το αποτύπωμα άνθρακα ανά τύπο προϊόντος για τεκμηριωμένες αποφάσεις LCA. Επιπλέον, η πλατφόρμα της 2050 Materials παρέχει ισχυρά εργαλεία ανάλυσης προϊόντων και υλικών, διευκολύνοντας τη λήψη των κατάλληλων αποφάσεων σε θέματα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και εσωτερικού σχεδιασμού. Συνεργαζόμενη με περισσότερα από 1.500 αρχιτεκτονικά γραφεία και μεγάλους εργολάβους, η πλατφόρμα οδηγεί τη βιομηχανία προς την απαλλαγή από τις εκπομπές άνθρακα. Πρόσφατα, η εταιρεία κυκλοφόρησε ένα API για να βελτιώσει περαιτέρω τη βιβλιοθήκη βιώσιμων υλικών της, επιτρέποντας την απρόσκοπτη ενσωμάτωση σε ψηφιακές ροές εργασίας και BIM.

Το API της 2050 Materials περιλαμβάνει επί του παρόντος 64 χώρες, 101.588 προϊόντα και 28 οικογένειες τύπου προϊόντων. Συμπερασματικά, στόχος της 2050 Materials είναι να εξελιχθεί στην κορυφαία αποθήκη δεδομένων που θα τροφοδοτεί τις βιώσιμες κατασκευές παγκοσμίως. Παρέχοντας προσβάσιμα και ολοκληρωμένα δεδομένα βιωσιμότητας για τα δομικά υλικά, δίνει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις. Μέσω συνεργασιών και συνεχούς επέκτασης και βελτίωσης της πλατφόρμας, δεσμεύεται να φέρει την επανάσταση στον κλάδο και να προωθήσει ένα πιο πράσινο μέλλον για όλους.

Το Building Materials Forum
Υπενθυμίζουμε ότι το Building Materials Forum θα διεξαχθεί την Τρίτη 5 Μαρτίου στο αμφιθέατρο της OTEAcademy. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης είναι η Interbeton και χορηγός η Isomat. Το Building Materials Forum διεξάγεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου και με την τιμητική υποστήριξη του Πανελληνίου Συνδέσμου Διογκωμένης Πολυστερίνης, του Πανελληνίου Συνδέσμου Εταιρειών Μόνωσης, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμπόρων Βιοτεχνών Υαλοπινάκων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Αλουμινίου Σιδήρου και του Συνδέσμου Ελληνικών Χημικών Βιομηχανιών.  Για μηχανικούς ισχύουν μειωμένες τιμές, στο 30% της αρχικής τιμής.
Γνωρίστε τους ομιλητέςΔείτε το πρόγραμμα.


Πρώτη δημοσίευση της είδησης στο καθημερινό newsletter Build