Στο περίπτερο του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ, το οποίο λειτουργεί -στο πλαίσιο της  85ης ΔΕΘ- στο περίπτερο 10 (stand 27), έχει στραφεί το ενδιαφέρον πολιτικών, παραγόντων του επιχειρηματικού κόσμου αλλά και του κοινού.

Τα έμπειρα στελέχη της ΑΝΑΚΕΜ ενημερώνουν το κοινό το οποίο επισκέπτεται το περίπτερο αλλά και τον εξωτερικό χώρο του περιπτέρου, για την αξία της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ανάγκη υιοθέτησης μιας εναλλακτικής διαχείρισης. Οι επισκέπτες της έκθεσης δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανακύκλωση των ΑΕΚΚ, εκφράζοντας την υποστήριξή τους στις πρωτοβουλίες του ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ για την προώθηση της εναλλακτικής διαχείρισης.

Η διοίκηση της ΑΝΑΚΕΜ ενημερώνει ιδιώτες, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τις υποχρεώσεις τους σχετικά με την ανακύκλωση ΑΕΚΚ και ευαισθητοποιεί το κοινό αναφορικά με την ανάγκη επίτευξης των στόχων για την πρόληψη, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωση και ανάκτηση υλικών στη διαχείριση του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα δε, στην καταπολέμηση της ανεξέλεγκτης διάθεσης μπαζών.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή μέσα από το περίπτερό της ΑΝΑΚΕΜ και να ενημερωθούν για τα θέματα της ανακύκλωσης μπαζών. Για το ποια είναι η διαδικασία της ανακύκλωσής τους, καθώς και για τις δράσεις, στρατηγικές προτεραιότητες και το σχέδιο της ΑΝΑΚΕΜ, του οποίου βασικός του στόχος είναι η προώθηση της κυκλικής οικονομίας.

Μέσα από videos το κοινό ενημερώνεται για τις περιβαλλοντικές δράσεις τις οποίες υλοποίησε η ΑΝΑΚΕΜ για την απομάκρυνση αποβλήτων από τον ποταμό Χαβρία και τους Λαχανόκηπους Θεσσαλονίκης. Παράλληλα πληρoφορείται πως η ΑΝΑΚΕΜ, έχοντας ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, συνεχίζει τον καθαρισμό ευαίσθητων οικοσυστημάτων από την παράνομη απόθεση ΑΕΚΚ.

Το περίπτερο της ΑΝΑΚΕΜ έχουν επισκεφθεί έως τώρα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αρβανιτίδης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, Πάρις Μπίλλιας και Χρήστος Μήττας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και Α’ αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του ΕΟΑΝ, Νίκος Χιωτάκης, ο πρόεδρος του ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, ο πρόεδρος ΚΑΠΕ, Σπύρος Οικονόμου, ο πρώην αντιπρόεδρος ΡΑΕ, Σωτήρης Μανωλικίδης, ο διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Κ. Μακεδονίας, Χαράλαμπος Στεργιάδης κ.ά.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΝΑΚΕΜ, Ηλίας Δημητριάδης, δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία του ΣΣΕΔ και ιδιαίτερα για την αποδοχή και την στήριξη που εκφράζεται από το κοινό της 85ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης στις πρωτοβουλίες της ΑΝΑΚΕΜ και στην προσπάθειά της για την ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών για τη διαχείριση των ΑΕΚΚ.